Bloggen Bamble 2025

Updated: Oct 26

Båtturister, hyttefolk og andre sjøfarende får ny, lett tilgjengelig brygge midt i byen.

Bamble 2025 har hatt T brygga/Honnørbrygga som en fanesak for å bedre tilgjengeligheten for båtturister i Langesund siden 2018. Brygga er nå i ferd med å ferdigstilles.

Bamble Kommune med støtte fra Skagerrak Sparebank har satt i gang en omfattende restaurering og forskjønning av både brygge og adkomst.

I likhet med en rekke andre forskjønningsprosjekter som kommunen har igangsatt blir dette virkelig fint.

Som en honnør til Skagerrak Sparebank syntes vi Skagerrak brygge ville være et passende navn der den stikker seg nesevist frem i utseilingen mot Skagerrak.


Si din mening om navneforslaget

Vi gleder oss til det endelige resultatet.


352 views

Her finner du alle rutetidene. I år kan du nyte den fantastiske Bambleskjærgården både til lands og til havs.

Øyhopping eller skjærgårdscruise med en av de mange ferjene eller i Bamble Taxi's komfortable Maxi Taxier.

Stopp på alle de spennende destinasjonene langs kysten.

Turist eller fastboende, uansett ligger opplevelsene lett tilgjengelig.


Skjærgårdsbussen

Skjærgårdscruise

Ta båten fra idylliske Langesund langs kysten til Valle med muligheter for camping, overnatting og et fristene kro og restaurant miljø.


For rutetider

Langesund - Langøya

Langesund - Helgeroa

Øyhopping

Se: https://www.visittelemark.no/bamble/rutetider-og-priser-ferger


73 views

Langesund 05.07.2021


Styret i Bamble 2025

Næringsforeningen for Handel og reiseliv i Bamble

Krogshavnveien 8

3970 LangesundBamble Kommune/Kulturdepartementet

Ordfører Hallgeir Kjeldal

Kommunedirektøt Geir Håvard Bjelkemyr-Østvang

Kommunalsjef Leidulf Aakre

Næringssjef Hege Cecilie Timm Bjørnerud


Kulturmidler til Wrightegaarden.

Det er med stor overraskelse og bekymring vi registrerer kulturdepartementets avslag på søknad om kulturmidler.

I kampen om midler vil noen alltid falle utenfor. Det som i dette tilfellet avstedkommer sterke reaksjoner fra fjern og nær er bakgrunnen for avslaget.


Wrightegaarden


Dersom musikk som begrep anses for å være et smalt begrep når det gjelder formidling av kunst og kultur, er vår begrepsoppfatning ikke i tråd ned departementets normer.

Vi vil klargjøre litt hva Wrightegaarden står for og har stått for.


1. Wrightegaardsenen, ute og inne er av landets 2-3 største konsertsteder. Konsertstedet Wrightegaarden er internasjonalt kanskje Norge mest kjente konsertarena.


2. Bredden i repertoaret er svært allsidig og spenner over alt fra folkemusikk til viser, jazz, rock, blues, pop, korsang, m.m.


3. Artistgalleriet favner alt fra lokale kor, korps til band og enkeltartister. Flere av Norges folkekjære artister har hatt sine første opptredener nettopp her. Steffen Achles, Paal Flaatha, Vidat Busk m.fl. Internasjonale stjerner somBob Dylan, Leonard Cohen, The Band, Elton John, A-Ha, Willie Nelson for å neve noen få.


4. Allsidigheten har vært stor. Fra barn og familiekonserter med Marcus og Martinus til rock og heavy metall. Fra Knut Buen til jazz med Karin Krogh. Fra Thoralv Maurstad og Per Gynt til Jan Eggum og Lillebjørn Nilssen.


5. Når det gjelder bredde og publikumstilstrømning representerer alle aldersgrupper. Fra barn og unge til godt voksne og pensjonister. De store internasjonale stjernene trekker et stort internasjonalt publikum. Norske og skandinaviske artister er populære for et stort nordisk publikum. I tillegg har Wrightegaarden et stort lokalt og regionalt publikum.


6. Wrightegaarden er en av Grenlandsområdets viktigste kulturformidlere. Det rike sang og musikkmiljøet kan i stor grad krediteres Wrightegaarden allsidige musikk og kulturformidling.

Wrightegaarden betydning for lokalsamfunnet er stor og sammensatt. Vesentlige deler av kommunens virksomhet er bygget opp rundt reiseliv og turisme. Virksomheten rundt Wrightegaarden er sales som en hjørnesteinsbedrift å betrakte. De store synergiene for lokalt reise og handelsliberalisering er betydelige.Vi er klar over at denne tildelingen gjelder kultur. Vi mener allikevel at disse forholdene er av så store betydning at de bør vurderes som vesentlige for langsiktig og forsvarlig drift av kulturstedet under normale forhold..


Vi ber om at Bamble Kommune videreformidler vår henvendelse og gjør hva de kan for å klargjøre både bredde og omfang av dette unike kulturtilbudet

For

Styret i Bamble 2025


John Edvardt Bråthen

Formann

100 views
1
2