top of page

Attraksjoner i Bamble

Bamble har mange flotte attraksjoner og mange steder som er verdt å oppleve. Her har vi samlet noen av dem.

Kyststien

Kortreist lykke langs Telemarkskysten.

 

Dette er vandreruta for deg som liker storslått natur kombinert med både korte og lange turer. Etappene langs den røffe Bamblekysten tar deg fra sted til sted på en eventyrlig måte. Referansen til Cinqe Terre er ikke tilfeldig. Du kan flere steder se store deler av løypa snor seg langs.

Stien er svært populær, og de små idyllene ligger som perler på en snor.

Kyststien.jpg
2017 Sommer i Langesund0061.jpg
Langøya

Langøya danner sundet som har gitt byen Langesund sitt navn. Øya strekker seg 2,9 kilometer fra nord til sør og ligger bare et steinkast fra fastlandet.

 

Den vakre øya ble gitt som testamentarisk gave og naturpark for befolkningen av Lorens Severin Scougaard i 1947.  Øyas intakte kystkulturlandskap og store artsmangfold medførte at den ble fredet som Landskapsvernområde i 2006.

Ta en tur til Langøya i sommer og opplev et unikt stykke norsk kystkultur med hvite badestrender, strandenger, kalkfuruskog og svaberg.

4 Langøya båtbyggeri og brygger20130526_0004.jpg
Langøytangen fyr_0000.jpg
Langøya Hovedgård 10.jpg
Skjærgården Badepark

Fantastisk badeanlegg i direkte tilknytning til Quality Hotell Skjærgården.

 

Åpen for publikum hele året.

Badeparken.jpg
Skjærgårdscruise

Nyt sommeren i skjærgården og bli med på et vakkert Skjærgårdscruise på Solkysten i Bamble.

 

Ta fergen Øy Vind fra Langesund ned til de ulike anløpene Åbyfjorden (Sildetangen), HavparadisetSjøterrassen, Trosby og Valle.  

Det er mange muligheter for flotte rundturer, der du kan ta ferge en vei og gå kyststien eller sykle skjærgårdsruta tilbake.

 

Du kan også hoppe på og av båten. Gå en del av kyststien,  sykle skjærgårdsruta eller spill golf hos Bamble Golfklubb og ta båten i retur, eller nyte en konsert og god mat på en av restaurantene og ta båten i retur.

 

Eller ta båten inn til Langesund for dags- eller kveldsbesøk og  forhåndsbestille taxi tilbake.

last ned (1).jfif
Skjærgårdsbussen

Skjærgårdsbussen er inntil videre en sommerrute som tar deg rundt i sentrale deler av kommunen og ned langs kysten til Valle.

Her har du også muligheter for å gå den mye omtalte Kyststien som slynger seg vakkert mellom knauser og viker med uttallige idyller.

last ned (2).jfif
Geo Norvegia Unesco Global Geopark Steinvika

For ca 500 millioner år siden lå landet vårt i tropisk hav i nærheten av ekvator. 

I det havet levde blekkspruter og graptolitter, og på havbunnen var trilobitter, brachiopoder, snegler, mosdyr (bryozoer) og sjøliljer vanlige, i tillegg til forskjellige revdannende organismer som koraller, stromatoporoider og “kalkalger”.

Gode oppbevaringsforhold har gjort at vi finner mange av disse organismene bevart som fossiler i bergartene i Steinvika. 

Steinvika bølger20131228_0053.jpg
2017 Sommer i Langesund0061.jpg
Skjærgårdshallen

Skjærgårdshallen er en idrettshall med flerbrukshall for håndball, klatring, turn, basket, tennis, innebandy m.m. og en fotballhall med 60mx40m dekke.

Quality Skjærgården.jpg
Valle

Kom innom oss på idylliske og solfylte Valle, det lille tettstedet som blir så stort om sommeren. Nydelig beliggenhet med praktfull skjærgård, gjør at Valle blir til en liten juvel.                                            

 

Enten du kommer med bil, båt eller sykkel, er Valle verdt et besøk med restauranter, små butikker,  eget galleri og dagligvarebutikken Spar.

 

Sykkelrute 1 går gjennom Valle og videre nedover sørlandskysten. Her kan du også ta Taxibåt

ut til alle øyene langs kysten utenfor Valle.

Screenshot 2021-10-11 at 16.33.26.png
Screenshot 2021-10-11 at 16.33.04.png
Sjøbua Valle20080531 (27).jpg
Wrightegaarden

Wrightegaarden ligger idyllisk plassert, midt i sentrum av sommerbyen Langesund. Den eldste delen av huset stammer fra begynnelsen av 1700-tallet. I 1800 ga den rike Jacob Cudrio gården i bryllupsgave til sin datter Bolette og hennes ektemann Just Wright. Derav stammer også navnet; Wrightegaarden.

Bolette ble boende på Gården frem til 1850, men flyttet hun noen gang helt ut? Det sies nemlig at hun fremdeles går igjen i huset, og på enkelt dager har betjeningen merket seg hennes tilstedeværelse i form av uforklarlige skygger eller lyder som plutselig oppstår i rommene.

10CC Wrightegaarden20130802_0040.jpg

Kanskje det er musikkinteressen som har gjort at Bolette har blitt på stedet? Siden slutten av 80-tallet har Wrightegaarden vært en ettertraktet scene for utendørskonserter i sommerhalvåret, og bortimot alt som kan krype og spille av store og små nordiske artister har gjestet hagen. Også flere internasjonale artister har besøkt Wrightegaarden, inkludert navn som The Band, BB King, The Beach Boys, Little Richard, Bryan Ferry, Status Quo og Chuck Berry.

Roger Hodgson (Supertramp)0124.jpg
Jonas Fjeld Wrightegaarden20150703_0006.jpg
Øyhopping

En av Telemarks fineste kystopplevelser er øyhopping i Langesundsfjorden. Her kan du kan ta fine dagsturer til forskjellige øyer rundt Brevik og Langesund. Øyene er vidt forskjellige både hvordan de ser ut og hvilke tilbud du finner der. 

Selvom sommeren er over kan du besøke Sandøya, Bjøkøya og Siktesøya fremover.

Ta med deg niste og vandre rundt på øyene.

MS Flesa på tur20180701Langesund000.jpg
last ned.jfif
Kystkvartalet med Langesundsfjorden Kystlag og RS 2

Kystkvartalet holder til i Langesund på og har nå vokst til ca. 200 medlemmer. Kystlaget har vi delt inn i hele ti «arbeidslag» som alle har en primæroppgave, det være seg restaurering eller vedlikehold av båter, bygninger eller motorer for den saks skyld.

 

Her holder alle på med det de liker å sysle med. Det er en uformell gjeng med godt humør og lave skuldre. Her sitter  latteren løst og de gode historiene er mange.

 

Du kan lese mer om dem og hva de driver med. 

Screenshot 2021-11-05 at 10.55.36.png
bottom of page